Papan Iklan: Kedai Gunting Rambut Man, Putrajaya

2

kedai-gunting-rambut-man-putrajayaTeruja apabila terjumpa dengan papan iklan Kedai Gunting Rambut Man yang menarik di pasar komuniti Presint 16, Putrajaya ketika membeli-belah barangan sumbangan untuk mangsa banjir Pantai Timur di Kedai Rakyat 1Malaysia.

Pemilik berjaya menyampaikan maklumat bisnes beliau di atas satu layout design yang baik dan kemas. Lebih menarik lagi, apabila mengunjungi laman media sosial beliau di Twitter dan Instagram, laman tersebut aktif! Sentiasa ada kemaskini dari pemilik. Tahniah!.

insta-barbermanp16

Instagram: manbarberp16

twitter-barbermanp16

Twitter: manbarberp16

Apa pendapat anda pula?

Komen / Pendapat / Pandangan

comments

9.0Ohsem!

Keseluruhan design adalah kemas dan tersusun. Maklumat yang penting dan perlu adalah jelas dan mudah untuk dibaca pada jarak yang bersesuaian dengan pemilihan taipografi yang baik. Pengunaan media sosial yang baik dan aktif memudahkan pelanggan mendapatkan info terkini.

 • Kekemasan Layout
  9.5
 • Pemilihan Warna
  9.5
 • Kejelasan Info & Mesej
  9
 • Faktor Penarik Perhatian
  8
 • Pemilihan Taipografi
  9
 • Penerapan Media Sosial
  9
 • User Ratings (6 Votes)

  7.7

Share.

About Author

Sifoo.com ~ Sumber Grafik & Multimedia. Mula menyediakan tapak perkongsian ilmu di persada internet Malaysia sejak tahun 2000. Kini, di bawah Sifoo Training Solutions, kami adalah 'training provider' untuk kursus-kursus reka grafik, multimedia, web dan fotografi.

2 Comments

 1. Maklumat yang penting dan perlu adalah jelas dan mudah untuk dibaca pada jarak yang bersesuaian dengan pemilihan taipografi yang baik. (itu yg paling penting) ada segelintir meletakkan semua maklumat atau corak2 atau grafik2 terlalu banyak akan menyebabkan org ramai susah nak baca. Elok begini kerana ringkas dan padat. Yg penting ada contact no.

Leave A Reply