Reka Cover Majalah Guna Indesign

0

Baru-baru ni tergerak nak rakam skrin semasa mengajar kursus Reka Penerbitan Buletin / Majalah menggunakan Adobe Indesign di The Malaysian Insurance Institute (MII), Pusat Bandar Damansara. Sedutan rakaman ni semasa saya sedang tunjuk kepada peserta teknik reka untuk cover majalah.

Perhatikan Masa 0:44

Tip setting Kerning pada teks untuk melaraskan jarak antara huruf yang kelihatan tidak sekata. Setting ini berbeza dengan Tracking. Lihat video di bawah ini.

Video: Free Talk “Reka Cover Majalah Guna Indesign”

Kumpulan Peserta Yang Positif

Peserta dari MII ini terbahagi kepada dua, satu bahagian yang baru nak menggunakan Indesign dan satu lagi yang dah biasa guna Indesign. Jadi, soalan dan permintaan dari peserta agak menarik. Banyak tip dan teknik dapat dikongsikan…walaupun tak termasuk dalam modul asal. Tak kisahlah…asalkan peserta happy dan dapat manfaat dari sesi dua hari tersebut.

Kursus-Indesign-Reka-Majalah-MII

 

Komen / Pendapat / Pandangan

comments

Share.

About Author

Pengasas Sifoo.com // Senior Trainer // Sangat meminati bidang seni visual digital seperti rekabentuk grafik, rekabentuk laman web dan fotografi. Memiliki pengalaman kerjaya sejak dari tahun 1998 dalam bidang reka multimedia dan pengalaman mengajar sejak dari tahun 2001.

Leave A Reply