#sifoodotcom

Belajar CANVA: Hasilkan Poster Jus Macam Photoshop!

Klik Penaja Kami

Manipulasi imej atau manipulasi foto merupakan satu proses yang biasanya dilakukan oleh seorang artis digital untuk mengubah satu imej atau foto menggunakan image-editing software menjadi satu imej menurut kehendak imaginasinya.

Percaya atau tidak aplikasi Canva mampu menghasilkan poster manipulasi foto yang menarik. Dan semestinya sangat cepat dan mudah. Dan tak lupa juga, anda boleh gunakan mobile juga untuk hasilkan foto manipulasi. Haa menarik kan?

Kepada yang belum tahu, Canva adalah aplikasi grafik yang semakin popular. Ia boleh digunakan di laptop atau komputer dan juga di smartphone. Canva adalah percuma dengan pilihan untuk upgrade ke akaun Pro (terdapat tempoh percubaan akaun Canva Pro selama 30 hari).

Anda nak tahu caranya? Jom ikuti langkah-langkah ini.

Langkah-Langkah Hasilkan Poster Jus Guna Canva

Nak Video Tutorial?

Haa tengok video ni. Hasilkan poster menarik ini dengan menggunakan mobile phone sahaja.

Oleh itu, semoga bermanfaat perkongsian ringkas kali ni dan selamat berkreatif di luar sana.
Follow instagram.com/sifoodotcom untuk mengikut banyak lagi tips design yang terkini.

Belajar Canva Di UNI SIFOO.COM

Komen via Facebook

Sifoo.com

Sumber Grafik dan Multimedia Malaysia - Sejak Tahun 2000.
sdc.is/sifoodotcom




Klik Penaja Kami

1 komen

Leave a Reply to Anonymous Batal balasan

  • This is some useful information. I appreciate you sharing it. There are a few things I need to mention, though. First of all, your writing skills are impressive and your blog layout is great. You make it enjoyable to read and you still manage to keep it smart. I can’t wait to see more from you.

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed