#sifoodotcom

Hexcolor.co, Idea dan Inspirasi Warna

Klik Penaja Kami

Memilih warna boleh menjadi perkara yang sangat merumitkan kerja kreatif! Bagaimana caranya untuk mendapatkan inspirasi dan idea memilih warna bagi membuat sesuatu design poster atau sebagainya.

Memperkenalkan Hexcolor.co

Hexcolor.co merupakan salah sebuah laman web yang memberi kemudahan kepada designer untuk memberi inspirasi dan idea dalam proses memilih warna.

Terdapat banyak fungsi dan info berkaitan warna yang boleh dicuba dalam website ini. Namun, kami akan menjelaskan beberapa pilihan idea untuk artikel kali ini.

1. Color Inspiration

Di dalam pilihan Color Inspiration, anda boleh memilih cadangan pallete color atau satu pilihan warna sahaja.

2. Color Picker

Bahagian color picker ini amat menarik. Hexcolor memberi anda merasai pilihan color mengikut kursor yang anda gerakkan. Ia juga menunjukkan color code untuk warna pilihan tersebut.

3. Random Colors

Jika ia masih lagi tidak membantu untuk dapatkan idea warna pilihan. Jangan risau sebab Hexcolor juga menyediakan pilihan secara rawak serta mempunyai pelbagai tona warna.

Banyak lagi cara untuk yang boleh anda guna dengan Hexcolor.co untuk anda semua terokai dan cuba sendiri.

Sekian sahaja review ringkas pada kali ini. Harap dengan perkongsian ini dapat membantu dalam mencari idea pilihan warna. Sekiranya ada pandangan dan cadangan boleh komen pada ruangan di bawah.Klik Penaja Kami

Komen via Facebook

Sifoo.com (Iylia)
Klik Penaja Kami

Tambah komen

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed