#sifoodotcom

Kaedah Kira-Kira Tetapkan Harga Design Supaya Tak Rugi.

Klik Penaja Kami

Ramai designer baru atau lama, yang tiada pengalaman dalam bisnes design menghadapi masalah tak reti nak set harga design. Siapa yang macam ni?

Korang letak harga macamana? Ke main taram je? Huhu. Kita tak boleh ikut harga orang lain sangat kerana klien tak sama, tahap kemahiran tak sama, kos tak sama…

Jadi, macamana nak kira supaya buat kerja dan tak rugi? Atau, tak kacau harga pasaran?

Bahagian 1: Kos Produksi

Kenali kos-kos yang terlibat semasa menghasilkan sesebuah projek design.

Bahagian 2: Kadar Harga Masa

Okay, ni sambungan dari Bahagian 1. Lebih membentangkan topik kadar harga masa bagi kerja design.

Bahagian 3: Spektrum Harga

Bahagian 3 ni kita tengok faktor2 untuk tetapkan julat keuntungan dari sebuah kerja design.

Semoga bermanfaat.

Perkongsian ini adalah dari instagram.com/imranabduljabar



Klik Penaja Kami

#iaj#sifoo#sifoodotcom#perekagrafik#perekagrafikmalaysia#designermalaysia#kerjadesign#kerjayakreatif#graphicdesignermalaysia#freelancemalaysia#desainer

Komen via Facebook

Imran

Pengasas, Sifoo.com - bekerjaya dalam bidang graphic design, aktif mengendalikan kursus graphic design serta minat seni visual secara umumnya.




Klik Penaja Kami

Tambah komen

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed