#sifoodotcom

Lunacy, Sketch for Windows

Tengah dok research free app untuk graphic design, terjumpa Lunacy, Sketch for Windows keluaran Icons8 Production.

Terus download dan install. Interface dia sangat menyerupai Gravit Designer. Features dan tools yang ada pun sangat-sangat menyerupai Gravit Designer. Agaknya ada open source framework yang sama kot yang diorang ni guna.

Selepas beberapa minit mencuba, terasa agak lancar juga Lunacy ni berbanding dengan Gravit Designer. Kecuali, ada beberapa kali ‘hang’ selepas guna Pen Tool. Terpaksa tutup dan buka semula.

Tetapi, Gravit Designer ada banyak lagi features yang Lunacy tak ada. Macam master page, page properties…

Eh, Lunacy ada Avatar tool. Senang nak buat gambar orang dalam bentuk bulat tu (Tengok contoh imej yg aku buat).

Dan, terdapat code CSS dan XML yang kita boleh copy, jika sedang bina aplikasi web menggunakan HTML5 dan CSS3.

Lunacy ni PERCUMA! Boleh download kat:

Ada installer dan ada juga portable version.

Selamat Mencuba!

#sifoodotcom#lunacy#sketch#windows#icons8#freeapp#aplikasipercuma#graphicdesign#photoshop#editor#graphictool

Imran

Imran

Pengasas, Sifoo.com - bekerjaya dalam bidang graphic design, aktif mengendalikan kursus graphic design serta minat seni visual secara umumnya.

Kursus di SIFOODOTCOM

Tambah komen

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed