#sifoodotcom

Tips Tipografi Carousel untuk Instagram

Pernah tengok “sliding content” tak kat Instagram? Ala…yang boleh “swipe” ke tepi untuk lihat sambungan konten. Ha, itu namanya “carousel“. Jom kita lihat tips untuk menghasilkan carousel instagram yang...

35+ Keywords Canva Elements Untuk Design Hari Raya Aidilfitri

Sedang mencari idea untuk design Hari Raya Aidilfitri menggunakan aplikasi Canva? Nah, kami kongsikan 35 lebih kata kunci (keywords) elements untuk anda semua gunakan semasa membuat carian elements. Ya, Canva mempunyai banyak elemen – lebih...

Teknik Selection Yang Memudahkan Dalam Adobe Photoshop CC2022

Membuat selection dalam Photoshop dari dahulu lagi menjadi satu aktiviti yang memerlukan masa dan latihan yang gigih. Tak kurang ramai juga yang masih gemar dengan menggunakan Pen Tool untuk membuat selection (walaupun meletihkan). Adobe Photoshop...

5 Games Untuk Designer Tingkatkan ‘Kemahiran Mata’

Kami nak kongsi lima games yang boleh meningkatkan mata designer dan benda lain berkaitan dengan design. Kita pun tahu belajar melalui permainan interaktif lebih menyeronokkan, tidak membosankan dan lebih praktikal. Games yang kami akan kongsikan...

7 Aplikasi Online Untuk Remove Background

Satu kerja grafik yang paling banyak kena buat ialah proses membuang latar belakang daripada sesebuah foto. Kini terdapat banyak aplikasi online yang menggunakan Artificial Intelligence (automatik) tanpa perlu membuat pilihan secara manual seperti...

Semua Pos

Belajar CANVA: Hasilkan Poster Jus Macam Photoshop!

Manipulasi imej atau manipulasi foto merupakan satu proses yang biasanya dilakukan oleh seorang artis digital untuk mengubah satu imej atau foto menggunakan image-editing software menjadi satu imej menurut kehendak imaginasinya. Percaya atau tidak...

Kaedah Kira-Kira Tetapkan Harga Design Supaya Tak Rugi.

Ramai designer baru atau lama, yang tiada pengalaman dalam bisnes design menghadapi masalah tak reti nak set harga design. Siapa yang macam ni? Korang letak harga macamana? Ke main taram je? Huhu. Kita tak boleh ikut harga orang lain sangat kerana...

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed