#sifoodotcom
Photoshop Selection Tutorial
Selepas Select Nak Buat Apa?

Photoshop: Select Dan Nak Buat Apa?

Kursus di SIFOODOTCOM

Membuat selection adalah satu teknik asas yang penting. Gunakan kelebihan Quick Selection Tool + Select Subject + Select and Mask dalam Photoshop versi terkini. Ia semakin mantap dan menyenangkan hidup anda. Takde Photoshop terkini? Hehe…bertabahlah dengan teknik lama ya.

Ok. Tutorial kali ni, nak tunjukkan 3 perkara yang anda boleh buat selepas buat selection. Jom kita terokai 3 teknik seperti berikut yang dikongsikan di akaun instagram sifoodotcom…

View this post on Instagram

MARI TAMBAH SKILL TEKNIK PHOTOSHOP . Membuat selection adalah satu teknik asas yang penting. Gunakan kelebihan Quick Selection Tool + Select Subject + Select and Mask dalam Photoshop versi terkini. Ia semakin mantap dan menyenangkan hidup anda. Takde Photoshop terkini? Hehe…bertabahlah dengan teknik lama ya. . Ok. Tutorial kalini nak tunjukkan 3 perkara yang anda boleh buat selepas buat selection. Jom kita terokai 3 teknik seperti berikut: . 01. Tukar warna subjek dengan menggunakan Adjustment Layer – Gradient Map. 02. Tukar warna latar belakang dengan menggunakan Adjustment Layer – Gradient Map. 03. Potong gambar guna Layer Mask dan tambah gambar latar belakang lain dengan efek blur. . Jom cuba2 ya. Kongsikan hasilnya dan tag kami supaya kami boleh bagi kata pujian dan semangat kat korang ๐Ÿ˜‰ . Oh ya, sila share dan repost supaya kengkawan boleh belajar sama2. . #sifoodotcom #sifoo #tutorial #grafik #photoshoptips #photoshoptutorial #creativephotoshop #photoshopmalaysia #selectandmask #designtips #graphicdesign #gambar #photoshop #kualalumpur #malaysia #malaya —- Info, Tutorial dan Tips Sifoo.com: ๐Ÿ”ธ sifoo.com/facebook Page Kursus/Bengkel: ๐Ÿ”ธ sifoo.com/training Follow social media kami di: ๐Ÿ”ธ sifoo.com/instagram ๐Ÿ”ธ sifoo.com/pinterest ๐Ÿ”ธ sifoo.com/twitter Join Group Kreatif: ๐Ÿ”ธ sifoo.com/sifoorian Tonton Tutorial di Youtube: ๐Ÿ”ธ sifoo.com/youtube Laman Web: ๐Ÿ”ธ www.sifoo.com Jadual dan Daftar Kursus: ๐Ÿ”ธ training.sifoo.com

A post shared by #sifoodotcom (@sifoodotcom) on


Menarik kan? Anda boleh dapatkan banyak tips online dari akaun instagram sifoodotcom atau boleh hadiri Kursus Reka Grafik menggunakan Adobe Photoshop yang kami anjurkan di https://training.sifoo.com.

Komen via Facebook

Imran

Imran

Pengasas, Sifoo.com - bekerjaya dalam bidang graphic design, aktif mengendalikan kursus graphic design serta minat seni visual secara umumnya.

Kursus di SIFOODOTCOM

Tambah komen

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed