#sifoodotcom

Tutorial Photoshop: Hasilkan Animated Video Story Untuk Social Media. Potensi Untuk Jana Pendapatan.

Klik Penaja Kami

Platform media sosial sekarang mempunyai feature STORY untuk memaparkan foto, grafik atau video. Pengguna boleh menggunakan STORY untuk mengumumkan sesuatu kepada pengikut akaun mereka.

Kelebihan STORY boleh digunakan juga untuk membuat pemberitahuan promosi jualan, pengumuman sesuatu perkara, perkongsian apa sahaja mengikut kreativiti masing-masing. Sebenarnya terdapat banyak mobile app untuk menghasilkan VIDEO STORY dengan mudah. Banyak template disediakan.

Tetapi, tutorial kali ini akan menunjukkan bagaimana PHOTOSHOP juga boleh menghasilkan VIDEO STORY dengan menggunakan TIMELINE. Apa kelebihannya?

Kepada pengguna Photoshop yang tegar yang tak begitu mahir menggunakan perisian animasi atau video yang lain, feature ini memadai untuk mendapatkan hasil yang baik. Mungkin, para penggiat kreatif boleh membuat servis mengambil upah untuk menghasilkan VIDEO STORY untuk para peniaga online untuk membuat online marketing yang lebih menarik.

Menarik bukan sekadar pada animasi dan video tetapi juga boleh masukkan AUDIO dalam video story tersebut. Bunyi macam menarik kan?

Jom cuba!

—-
Info, Tutorial dan Tips Sifoo.com:
๐Ÿ”ธ sifoo.com/facebook

Page Kursus/Bengkel:
๐Ÿ”ธ sifoo.com/trainingKlik Penaja Kami

Follow social media kami di:
๐Ÿ”ธ sifoo.com/instagram
๐Ÿ”ธ sifoo.com/pinterest
๐Ÿ”ธ sifoo.com/twitter

Join Group Kreatif:
๐Ÿ”ธ sifoo.com/sifoorian
Tonton Tutorial di Youtube:
๐Ÿ”ธ sifoo.com/youtube

Laman Web:
๐Ÿ”ธ www.sifoo.com

Jadual dan Daftar Kursus:
๐Ÿ”ธ training.sifoo.com

Komen via Facebook

Imran

Pengasas, Sifoo.com - bekerjaya dalam bidang graphic design, aktif mengendalikan kursus graphic design serta minat seni visual secara umumnya.
Klik Penaja Kami

Tambah komen

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed