#sifoodotcom

Tips Tipografi Carousel untuk Instagram

Pernah tengok “sliding content” tak kat Instagram? Ala…yang boleh “swipe” ke tepi untuk lihat sambungan konten. Ha, itu namanya “carousel“. Jom kita lihat tips untuk menghasilkan carousel instagram yang...

35+ Keywords Canva Elements Untuk Design Hari Raya Aidilfitri

Sedang mencari idea untuk design Hari Raya Aidilfitri menggunakan aplikasi Canva? Nah, kami kongsikan 35 lebih kata kunci (keywords) elements untuk anda semua gunakan semasa membuat carian elements. Ya, Canva mempunyai banyak elemen – lebih...

Teknik Selection Yang Memudahkan Dalam Adobe Photoshop CC2022

Membuat selection dalam Photoshop dari dahulu lagi menjadi satu aktiviti yang memerlukan masa dan latihan yang gigih. Tak kurang ramai juga yang masih gemar dengan menggunakan Pen Tool untuk membuat selection (walaupun meletihkan). Adobe Photoshop...

5 Games Untuk Designer Tingkatkan ‘Kemahiran Mata’

Kami nak kongsi lima games yang boleh meningkatkan mata designer dan benda lain berkaitan dengan design. Kita pun tahu belajar melalui permainan interaktif lebih menyeronokkan, tidak membosankan dan lebih praktikal. Games yang kami akan kongsikan...

7 Aplikasi Online Untuk Remove Background

Satu kerja grafik yang paling banyak kena buat ialah proses membuang latar belakang daripada sesebuah foto. Kini terdapat banyak aplikasi online yang menggunakan Artificial Intelligence (automatik) tanpa perlu membuat pilihan secara manual seperti...

Popular Bulan Ini

7 Aplikasi Online Untuk Remove Background

Satu kerja grafik yang paling banyak kena buat ialah proses membuang latar belakang daripada sesebuah foto. Kini terdapat banyak aplikasi online yang menggunakan Artificial Intelligence (automatik) tanpa perlu membuat pilihan secara manual seperti...

Belajar CANVA: Hasilkan Poster Jus Macam Photoshop!

Manipulasi imej atau manipulasi foto merupakan satu proses yang biasanya dilakukan oleh seorang artis digital untuk mengubah satu imej atau foto menggunakan image-editing software menjadi satu imej menurut kehendak imaginasinya. Percaya atau tidak...

Popular Sepanjang Masa

Bagaimana Nak Caj Design?

Satu soalan yang kerap kali ditanya oleh designer baharu ialah “bagaimana nak caj sesebuah design?”. Malahan, soalan ini juga sukar dijawab dengan jelas oleh designer yang terlalu biasa berkerja di bawah majikan. Design, dari segi kira-kira adalah...

10 Pilihan Jenama Headphone Berkualiti Tinggi

Seperti yang dijanjikan pada artikel sebelum ini. Kami akan cadangkan beberapa jenama headphone yang anda boleh dapati di pasaran sekarang. Mungkin ada di antara anda yang tak berapa kenal jenama yang akan dicadangkan. Namun, ia amat terkenal bagi...

Download

Semua Pos

Jangan Buat Perkara Ini Dalam Copywriting!

Penting ke Copywriting ni? Barangkali anda tertanya-tanya, apa itu copywriting dan adakah ia penting bagi sesebuah perniagaan. Sekarang, cuba anda fikirkan mengenai mana-mana perkhidmatan, makanan, mahupun produk kesihatan yang anda beli...

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed