#sifoodotcom

Tutorial Photoshop: PSD Mockup Baju Atau Jersi (Teknik Blend Design Agar Nampak Real)

Salam guys! Video kali ini, saya nak kongsi teknik memasukkan design ke atas pilihan mockup baju (pakaian atau kain). Video sebelum ini, saya pernah pernah tunjukkan teknik memasukkan design label ke atas foto produk. Ramai pula yang request untuk...

MILANOTE: Aplikasi Storyboard atau Moodboard untuk Graphic Designer / Creative People

Kerja kreatif seperti kerja-kerja bidang lain, perlukan pengurusan yang baik agar proses kreatifnya teratur. Kita diajar dan digalakkan untuk melakukan thumbnail sketches, storyboard, mind mapping dan beberapa lagi kaedah. Semua ini adalah untuk...

Tutorial Photoshop: Hasilkan Efek Lukisan Pensil dengan Action File Percuma dari SIFOODOTCOM!

Pencil Sketch Effect atau Efek Lakaran Pensil sangat menarik untuk menukar sesebuah foto menjadi seperti lukisan pensil. Dikongsikan untuk anda semua kali ini ialah satu fail Photoshop Action yang akan menukarkan foto menjadi seperti lukisan pensil...

Tutorial Affinity Designer: Bagaimana Saya Trace Ilustrasi Vektor Dari Lakaran

Hi guys! Video santai kali ini saya akan tunjukkan beberapa step yang saya buat untuk trace lukisan saya menjadi ilustrasi vektor menggunakan Affinity Designer. Setiap orang mungkin memiliki cara yang tersendiri, ini antara kaedah yang saya buat...

Tutorial Photoshop: Hasilkan Animated Video Story Untuk Social Media. Potensi Untuk Jana Pendapatan.

Platform media sosial sekarang mempunyai feature STORY untuk memaparkan foto, grafik atau video. Pengguna boleh menggunakan STORY untuk mengumumkan sesuatu kepada pengikut akaun mereka. Kelebihan STORY boleh digunakan juga untuk membuat...

Popular Bulan Ini

Efek Teks Timbul

Kali ini kami nak share tips ringkas macam mana nak hasilkan efek timbul pada teks anda dalam Adobe Photoshop. Konsep ini lebih sesuai digunakan sebagai tajuk sesuatu poster. Tulis perkataan yang berwarna Di layer teks > right click Klik pada...

Popular Sepanjang Masa

Bagaimana Nak Caj Design?

Satu soalan yang kerap kali ditanya oleh designer baharu ialah “bagaimana nak caj sesebuah design?”. Malahan, soalan ini juga sukar dijawab dengan jelas oleh designer yang terlalu biasa berkerja di bawah majikan. Design, dari segi kira-kira adalah...

Koleksi Grafik Ucapan Raya Kreatif 2019

Aidilfitri 2019 baru sahaja menjelma. Seperti biasa ucapan-ucapan raya kini disampaikan melalui media digital. Berikut adalah koleksi hasil nukilan kreatif yang sempat dikumpulkan, yang mana lalu di wall admin atau yang hantar kat admin. Enjoy dan...

Download

Semua Pos

Efek Teks Timbul

Kali ini kami nak share tips ringkas macam mana nak hasilkan efek timbul pada teks anda dalam Adobe Photoshop. Konsep ini lebih sesuai digunakan sebagai tajuk sesuatu poster. Tulis perkataan yang berwarna Di layer teks > right click Klik pada...

Vlog Designer: Bagaimana Nak Jadi Designer Hebat?

Soalan yang sering ditanyakan kepada saya “Bagaimana Nak Jadi Designer Yang Hebat?” Huh! Susah nak kupas satu per satu. Setiap designer akan melalui jalan kerjaya yang berbeza-beza dan mungkin juga akan menjadi pakar dalam bidang2...

Vlog Designer: Perlu Ke Guna Graphic Tablet?

Salam Sifoorians! Vlog Designer kali ini saya nak kongsi sikit pengalaman menggunakan graphic tablet jenama Huion dan Wacom. Kenapa saya dah tak nak guna mouse? Kenapa saya memilih Wacom? Apa yang korang selesa guna untuk buat kerja grafik? Jom...

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed