#sifoodotcom

Siapkan Task/Job Harian Dengan Teknik “Pomodoro Timer”

-Pernah tak korang alami rasa susahnya nak menguruskan masa?
-Susahnya nak siapkan sesebuah task walaupun kecil?
-Tak pandai mendisiplinkan diri?
-Selalu hilang fokus?

Sumber PSD Mockup Percuma di ZippyPixels

Mockup mampu membantu klien melihat gambaran design anda dalam visual 'sebenar'.

Kes Hakcipta Foto: Kera vs. Jurufoto

Bolehkah seekor kera mendapat hak karya sesebuah foto?

Melakar Dengan Bahagia Bersama Renee Moi.

Ikuti kisah wanita kelahiran Muar yang sangat mahir melukis menggunakan water colour.

Popular Bulan Ini

Popular Sepanjang Masa

Pemuda Ini Conteng Cawan Starbucks

Kalau dah tangan jenis ‘gatal’ suka menconteng, kat mana pun boleh jadi berkarya. Itulah yang pemuda bernama Nas ini lakukan…conteng cawan Starbucks. Bermula dengan tweet SailaHelenaZulk kepada StarbucksMY supaya mempertimbangkan...

Pilihan Editor

Duotone Gradient Map

Download kat sini: Cara Load fail GRD Download dan extract zip fileDouble click fail GRD (Cara 1)Buka Photoshop. Buka gradient panel. Load fail GRD (Cara 2) Cara guna duotone Buka imej dalam photoshopApply adjustment layer — Gradient MapPilih...

Semua Pos

Yeanni Khoo Penerus Legasi Sulaman Masyarakat Malaysia.

Lazimnya kita ketahui bahawa seni sulaman bermula daripada kaum Melayu kerana ia sangat dekat dengan kita kerana kebanyakkan perhiasan di rumah seperti alas meja, alas kerusi malah pada baju kaum Melayu mempunyai sulaman. Tetapi menurut sejarah...

Pereka vs Table, Chart dan Excel File

Pernah hadapi dilema di atas? Paling menyampah bila kena buat table dalam Adobe. Atau, kena redo graf dan carta dari file excel. Kemudian, bukak file excel ternganga tak tau nak handle macam mana. Itulah dilema yang selalu para designers hadapi...

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most discussed